ОСТАННІ НОВИНИ

Роботу польського консульства у Львові реорганізують

|

Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Осуховський заявив сьогодні під час прес-конференції, що він хоче реорганізувати роботу цієї дипломатичної установи, аби мінімізувати джерело для нелегального бізнесу із торгівлі місцем у чергах під консульством.

За словами В.Осуховського, він просить польський МЗС надати кошти на додаткові п’ять робочих місць. Таким чином буде скасовано реєстрацію і створено п’ять віконечок, де прохачі самі здаватимуть необхідні документи. Натомість інші віконця будуть пристосовані для безперервної видачі віз. Таким чином, сподівається генконсул, вдасться скоротити час очікування, а відтак і черги.

Водночас, В.Осуховський зазначив, що публікації про нелегальний бізнес довкола отримання віз, що з’явилися у польській та українській пресі, викликали дві перевірки у консульстві. Ці перевірки зробили висновок, що працівники цієї установи не можуть бути причетні до жодних корупційних діянь з видачею віз, як про це писала “Газета виборча”. Пан генконсул зазначив, що він дійшов до того, що заборонив приймати своїм підлеглим шоколадки та будь-який алкоголь у якості подарунків – за це негайно звільняють з роботи.

За словами консула, у нього склалося враження, що проблема мафії, яка торгує місцями у черзі під консульством, його хвилює набагато більше, аніж місцеві правоохоронні та владні структури. “Ми можемо ще раз передати наші відео, де видно осіб, які цим займаються, але ж скільки це можна передавати” – сказав він.

Водночас В.Осуховський зазначив, що кардинально проблему можна вирішити лише збудувавши нове приміщення, яке зможе у комфортних умовах видавати візи для 1000 осіб, які щодня отримують візи у Львові. Однак для цього треба, що міська влада Львова видала дозволи на проведення проектування та будівельних робіт. Представники консульства чекають на ці документи уже чотири місяці. На думку Генконсула, це безпосередньо пов’язано із проблемою черг, адже під консульством стоять потенційні виборці міської влади і влада мала б для них постаратися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *