ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Національного музею у Львові знову вийшли на пікет

|

Близько 20 працівників Національного музею у Львові у цей час пікетують під стінами музею,що на проспекті Свободи, 20. Пікетники вимагають відставки директора музею Тетяни Лупій.

Як повідомляє наш кореспондент з посиланням на заступника директора з наукової роботи Оксану Білу, цього разу невдоволення викликане недавнім рішенням директора. Зокрема, Т. Лупій не дозволила працівникам музею у їхній професійний день, 17 травня, поїхати за власні кошти до Києва в національний художній музей. Минулого тижня працівники музею підготували службову записку, у якій просили дозволу відвідати виставку давнього українського портрету у Національному музеї в Києв. Проте,за словами О. Білої, свою відмову директор Т. Лупій аргументувала тим, що віднедавна музей є у власності Міністерства культури, яке подібні виїзди не практикує. Натомість пікетники стверджують, що у попередні 10 років такі виїзди були.

Сьогодні невдоволені працівники Національного музею під час пікету тримали транспаранти з гаслами: “Національному музею національно свідомого директора” та “Лупій ні, фальсифікаціям – ні”.

Нагадаємо, працівники Національного музею протестують вимагають відставки директора музею від початку її призначення. Протягом кількох місяців вони регулярно виходять пікетувати під ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *