ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни проти поступок у питанні польських військових поховань

|

Більшість мешканців Львова проти будь-яких поступок польській стороні у питанні польських військових поховань на Личаківському цвинтарі, про це заявив сьогодні голова Львівської міської організації Української Народної Партії Юрій Кужелюк, оприлюднивши результати опитування львів’ян щодо поховань.

Від 60 до 80 відсотків львів’ян негативно настроєні до запропонованих Польщею варіантів вирішення проблеми поховань. Зокрема мешканці Львова проти тексту надпису на плиті «Невідомим польським воїнам полеглим за Польщу у 1918-20-х роках» за вимогою польської сторони після слова «воїнам» слова «героїчно», встановлення скульптур загиблим американським льотчикам і французьким піхотинцям, які були на стороні Польщі, замість хрестів, встановлення на надмогильній плиті зображення меча-щербця, який символізує, за оцінками окремих науковців, загарбання українських земель.

Пропозицію дати відповіді на поставленні УНП запитання отримали 2245 осіб різного віку, статі і національності у вісімнадцяти точках опитування у шести районах Львова. З них дали відповіді на запитання 1647 респондентів, 379 осіб відмовились дати відповіді на запитання, мотивуючи це нестачею часу, 219 осіб відмовиоися від анкетування, бо їх воно не цікавить.

Нагадаємо, що опитування, організоване УНП, проводилося з четвертого до шостого травня, його метою було визначення поглядів львів’ян на проблему військових поховань на Личаківському цвинтарі та формування позиції Української Народної Партії при розгляді даного питання на сесії Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *