ОСТАННІ НОВИНИ

Центр соціально-психологічної реабілітації для неповнолітніх відкриють у Львові

|

Центр соціально-психологічної реабілітації для неповнолітніх буде відкритий у Львові до кінця 2005 року, про це повідомив начальник Служби у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир Лис під час сьогоднішньої прес-конференції.

За його словами, для відкриття центру вже є відповідне положення Кабміну, на разі шукається приміщення для його розміщення.

Створення такого центру є нагальною проблемою області. Сьогодні на Львівщині є 1352 неблагополучні сім’ї, в яких виховується 3185 дітей, які потенційно можуть перейти межу закону. Крім цього, в області зареєстровано 280 неповнолітніх наркозалежних, хоч реальна їх кількість є значно більшою, про це заявила головний нарколог області Мирослава Кабанчик. Великою проблемою у справах неповнолітніх є трудова міграція їхніх батьків закордон. Діти з таких сімей потребують відповідної профілактики психологів, щоб в подальшому не потребувати реабілітації та лікування.

Професор, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи інституту гуманітарних та соціальних наук НУ „Львівська політехніка” Ірина Курляк вважає, що негайного вирішення потребує проблема відсутності єдиної бази даних про неповнолітніх для профілактики можливих негативних явищ у цій сфері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *