ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Львівського національного музею знову пікетували ЛОДА

|

Близько двох десятків працівників Національного музею Львова провели сьогодні пікетування Львівської ОДА. Причина – працівники музею не задоволені результатами перевірки музею, яку провела комісія ОДА на чолі з заступником голови області Тарасом Батенком.

«Наші багаторазові звернення до голови Львівської ОДА Петра Олійника та міністра культури і туризму Оксани Білозір мали своїм результатом створення комісії з вивчення конфліктної ситуації в музеї. Ми маємо усі підстави стверджувати, що комісія підійшла до справи формально, а її голова жодного разу не зустрівся із колективом Національного музею», – зазначив один із пікетувальників.

За їх словами, особливе обурення у них викликав лист-відповідь працівникам музею, який підписав начальник управління культури Львівської ОДА Зиновій Мазурик (лист надійшов до музею два дні тому).

«Пан Мазурик розцінив ситуацію в музеї як «чвари працівників», а не як принциповий світоглядний конфлікт. Ми хочемо ще раз привернути увагу влади до проблеми нашого музею, бо саме від влади і залежить подальша доля установи», – заявляють пікетувальники.

17 березня 2005 року на профспілкових зборах працівників Національного музею у Львові було висловлено недовіру директору музею Тетяні Лупій. Відтак, у Львівській ОДА було створено комісію, яка мала вивчити конфлікт. Очолив комісію заступник голови ЛОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко.Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *