ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації зустрівся з керівництвом області

|

Перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Мирослав Сеник сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Феслером. Сторони обговорили низку питань для покращення інвестиційного клімату в нашому регіоні та розширення швейцарської гуманітарної місії на Львівщині – повідлмила прес-служба ЛОДА.

Мирослав Сеник також високо оцінив тісні гуманітарні та економічні взаємостосунки між Україною та Швейцарією, а також окремо подякував за активну гуманітарну діяльність громадянину Швейцарії отцю доктору Роберту Готцу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіан Феслер сказав, що Львів – це перше місто, яке він відкрив для себе в Україні. „Надзвичайно важливим є те, що Президент України Віктор Ющенко, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко намагаються покращити імідж України в світі. Я нещодавно сказав віце-прем’єр-міністрові України з питань євроінтеграції Олегові Рибачукові про те, що Україна та Швейцарія мають спільну рису – обидві європейські країни не є членами ЄС. І на даному етапі позитивним є те, що і центральна, і місцева влада України спрямовують усі зусилля на налагодження якнайтісніших взаємостосунків з Європою”.

Зовнішньоторговельний оборот області товарами з Швейцарією у першому кварталі 2005 року склав 3 635,1 тис. дол. США. У тому числі експорт – 104,1 тис. дол. США та імпорт – 3 531,0 тис. дол. США.

Юридичними та фізичними особами Швейцарії на 1 квітня 2005 року в економіку області інвестовано приблизно 27,2 млн. дол. США, що становить 7,7% від загального обсягу іноземних інвестицій. Всього у регіон вкладено 352,1 млн. дол. США іноземного капіталу.

Загалом на території області зареєстровано вісім підприємств, що утворені спільно з швейцарськими партнерами. Найбільші інвестиції швейцарських підприємців вкладені в АТ „Світоч” (виробництво кондитерських виробів), CУШАТ „Весна”(пошиття одягу), ТзОВ „Аква-Еко” (реалізація та виробництво мінеральних вод), ТзОВ „Трускавець-інвест” (реабілітаційне лікування), ТзОВ «Міжнародна клініка відновного лікування” (медичні послуги).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *