ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували документальний фільм про дивізію «Галичина»

|

Вчора у Львові відбувся передпрем`єрни й проказ документального фільму про Першу українську дивізію «Галичина». За словами режисера Тараса Химича, він намагався показати дивізію як фронтову хронологію того часу, уникаючи конфліктів, які, зазвичай, витягують на поверхню автори подібних стрічок.

Цей фільм – перша кіноробота молодого режисера Тараса Химича, більше знаного, як автора кліпів для «Скрябіна», «Тартака» та «Танка на майдані Конго». Ймовірно тому, попри цікавий задум, у стрічці є суто технічні недоліки, як от граматичні помилки у титрах. Щоправда, до цієї неділі – дня прем’єрного показу, Тарас Химич обіцяв усунути їх, врахувавши усі зауваження.

Власне фільм, над яким знімальна група працювала чотири місяці, містить розповідь про історію Першої української дивізії «Галичина», побудовану на працях істориків, архівних документах та спогадах учасників і очевидців подій того часу. Проект є некомерційним. Його розтиражують за кошти спонсорів, аби показувати у школах, кінотеатрах та демонструвати на Сході України з просвітницькою метою, передає ЗІК.

Тарас Химич також запевняє, що й надалі продовжуватиме роботу над цією тематикою. «Коли зараз ми розказали цю історію загалом, то надалі продовжуватимемо тему, знімаючи фільми блоками, – про певні моменти діяльності Першої української дивізії «Галичина», – каже він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *