ОСТАННІ НОВИНИ

Пам`ятник Степану Бандері у Львові можуть спорудити до кінця року

|

Цього року оргкомітет з побудови пам’ятника Степанові Бандері планує встановити залізні конструкції стел висотою 30 метрів та надати аванс авторам пам’ятника, які зможуть створити скульптуру Бандери в гіпсі. Про це „Гал-info” повідомив голова оргкомітету, заступник голови Львівської обласної ради Андрій Парубій. За його словами у цьогорічному бюджеті на спорудження пам’ятника передбачено 600 тисяч гривень. „Зараз основне питання полягає в тому, як Львівська облдержадміністрація фінансуватиме спорудження пам’ятника. Якщо гроші надходитимуть швидко, ми вже за півтора-два місяці зможемо завершити заплановані на цей рік роботи”, — зазначив голова оргкомітету.

Андрій Парубій повідомив, що для завершення будівництва пам’ятника потрібно ще близько 1 мільйона гривень та виразив сподівання, що ці кошти вдастся отримати під час уточнення цьогорічного бюджету області. У такому випадку, за його словами, завершення будівництва можна очікувати вже наприкінці цього року або на початку наступного. „Останні два роки Львівська облдержадміністрація фактично блокувала фінансування будівництва пам’ятника. Ми сподіваємось, що цього року таких проблем не буде”, — сказав Андрій Парубій. Разом з тим голова оргкомітету відзначив відсутність співпраці із Львівською міською радою, до якої він звертався з проханням виділити кошти на благоустрій площі, на якій буде розташовано пам’ятник. „Львівська міська рада нічим і ніяк не допомагала у побудові пам’ятника”, — заявив Андрій Парубій.

Будівництво пам’ятника Бандері триває на площі Кропивницького. Місце для пам’ятника було обране ще 1993 року, безпосереднє будівництво почалося у 2004 році. Упродовж минулого року було встановлено фундамент пам’ятника та завершено усі підземні роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *