ОСТАННІ НОВИНИ

Піша проща до Святоуспенської Унівської Лаври розпочнеться у п`ятницю

|

Понад тисячу молодих людей традиційно з 13 до 15 травня візьмуть участь в пішій прощі до Святоуспенської Унівської Лаври. За цей час прочани пройдуть 65 кілометрів, 9 сіл, повідомив заступник директора Мальтійської служби допомоги Олексій Побурко.

Організовують прощу Мальтійська служба допомоги, Товариство Українських Студентів Католиків „Обнова”, монахи студійського уставу. Дванадцята за рахунком проща розпочнеться о 10 годині 13 травня. По дорозі прочани молитимуться в храмах різних конфесій, матимуть духовні бесіди.

Очікується, що крім львівської молоді віком від 16 років, в прощі візьме участь молодь з Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Чернівців, Києва, а також з Польщі. Особливим гостем прощі буде Архієпископ Чикаго, Його еміненція, кардинал Френсис Юджен Джордж. Разом з прочанами Кардинал візьме участь у вшануванні пам’яті блаженного Емільяна Ковча в Перемишлянах.

На другий день до прощі долучаться люди на візках, якими опікується Мальтійська служба допомоги. Вони подолають 27 кілометрів, щоб разом з іншими прочанами дійти до ікони Унівської Божої Матері.

В Уневі на прочан чекають гостинні монахи, які запропонують прочанам цікаву програму – нічні чування, похід на Чернечу гору.
Закінчиться Проща у неділю Літургією, які відправить Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *