ОСТАННІ НОВИНИ

В Охматдиті відкрилося відновлене діагностичне відділення

|

Сьогодні у Львівській обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні (ОХМАТДит) після капітального ремонту та встановлення нового обладнання відбулося відкриття діагностичного відділення.

Провести капітальний ремонт відділення вдалося за допомогою спонсорських коштів, які надали лікарні благодійники з місії «Данія». На придбання нового обладнання гроші було виділено обласним управлінням охорони здоров’я та Академією медичних наук. За словами головного лікаря «ОХМАТДиту» Ігоря Бакули, за кошти Інституту спадкової патології Академії медичних наук придбано новий рентген-апарат «Сіменс» вартістю 2 млн. 100 тис. грн. Загалом, на цей час у відділенні діють два кабінети ультразвукового дослідження, один кабінет функціональної діагностики та два рентгенівські.

Спонсори з Данії надали лікарні близько 100 тис. доларів. За словами головного лікаря, окрім проведеного ремонту діагностичного відділення, за решту грошей вдасться завершити ремонт у ІІ-му дитячому та фізіотерапевтичному відділеннях. Ці роботи планують завершити до кінця року.

«Керівник фонду «Місія Данія» Ханс Бернтсен співпрацює з нашою лікарнею вже третій рік поспіль. За цей час був частково зроблений ремонт у ІІ-му дитячому відділенні та біохімічній лабораторії на 40 тис. доларів. Чому ці люди вирішили нам допомагати, мені невідомо, вони є просто благодійниками, які кажуть: «Ми хочемо, щоб діти, які перебувають на лікуванні, перебували у хороших умовах»», — розповів головний лікар «ОХМАТДиту».

За словами завідувача діагностичного відділення Олесі Борової-Галай, обстеження дітей, які лікуються у лікарні, є безкоштовним і черг немає. Проте, сьогодні, перед урочистим відкриттям оновленого відділення, не обійшлося без неприємностей. Кілька матерів з обуренням зазначали, що їх дітям ніхто не може зробити обстеження, бо всі лікарі зайняті гостями. Ще одна матір з немовлям розповіла, що вже перебуває у лікарні і, відповідно, чекає на обстеження з п’ятниці, проте ніхто її дитям не цікавиться. Прізвища вона назвати не побажала, пояснюючи, що не хоче, аби потім на її дитині лікарі помстилися. Чи мала мати підстави до таких застережень, дізнатися не вдалося.

У Львівській обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні (ОХМАТДит) щороку проходить лікування близько 60 тисяч дітей, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *