ОСТАННІ НОВИНИ

День перемоги без ексцесів

|

Сьогодні, 9 травня, львівські комуністи урочисто відзначили 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Після покладання квітів до підніжжя Монумента Слави, представники ЛОО КПУ спільно із Всеукраїнським союзом робітників провели мітинг на «Марсовому полі» де зібралося близько 300 ветеранів та представників Компартії України.

У своєму виступі перед присутніми перший секретар Львівського міському КПУ Віктор Молдаван наголосив: «Сьогодні антинародний режим і антинародна влада принижує ветеранів. Ми не можемо допустити того, що вони хочуть: прирівняти істинних ветеранів війни, які відстояли інтереси СРСР, Європи і всього світу до тих, хто боровся проти воїнів Радянської Армії – до вояків ОУН-УПА».

У своїй промові перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк зазначив, що «влада хоче демонтувати Солдатський меморіал («Марсове поле»). Вони, за інформацією ЗМІ, створили вже робочу групу з цього питання на чолі з головою Львівської ОДА Петром Олійником. Тут вони планують створити Пантеон воякам ОУН-УПА, які ще задовго до війни продалися фашистам і щомісяця отримували за свою роботу 7 000 рейхсмарок.

Сьогодні у Львові вулиці Пушкіна та Бехтєрєва перейменовані іменем колаборанта Шухевича-Чупринки, який в обозі фашистів у червні 1941 року на посаді заступника командира батальйону «Нахтігаль» пішов воювати проти свого народу».

Після завершення мітингу його учасники під розгорнутими прапорами КПУ пройшли вулицею Личаківською до Пагорба Слави.

З 11.00 до 11.30 біля Пагорба Слави походив урочистий мітинг представників Російського культурного товариства ім. О.Пушкіна. Його учасники після завершення акції не розходилися, очікуючи на прибуття представників КПУ. Появу колони під червоними знаменами Комуністичної партії України представники Російського культурного центру зустріли оплесками.

Після спільного мітингу і покладання квітів, в якому взяло участь близько 800 осіб, присутні ще раз привітали всіх з 60-річчям Перемоги і розійшлися на святкування, за словами присутніх, «з обов’язковими фронтовими «стома грамами», передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *