ОСТАННІ НОВИНИ

Архієпископ Чиказький відвідає Львів

|

Високопреосвященний Владика Френсіс Кардинал Джордж, Архієпископ Чиказький, відвідає Львів 10 травня на запрошення Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Любомира Гузара, повідомив прес-секретар Глави УГКЦ о. Ігор Яців.

Архієпископ Чиказький прибуде на чолі Чиказької архієпархії Римо-Католицької Церкви, яка загалом пробуде в Україні вісім днів і крім Львова відвідає Київ.

Заплановано, що 10 травня гостей зустріне Блаженніший Любомир. Наступного дня Високопреосвященний Владика Френсіс завітає до Українського католицького університету, а відтак об 11 годині візьме участь в Архієрейській Божественній Літургії в Архікатедральному соборі Святого Юра у Львові. Цю Літургію, яку очолить Глава УГКЦ, буде відслужено за упокій Святішого Отця Івана Павла ІІ на сороковий день від дня його смерті.

12 травня пополудні Френсіс Кардинал Джордж відвідає Львівську духовну семінарію Святого Духа УГКЦ. 13 травня Архієпископ Чиказький відслужить Літургію в Римо-Католицькій катедрі Успіння Пресвятої Богородиці.

Важливим пунктом програми перебування американських гостей у Львові 14 травня стане участь Владики Френсіса у щорічній пішій прощі до Святоуспенської Унівської лаври. Владика Френсіс Кардинал Джордж приїде до Перемишлян, де у храмі Святого Володимира та Блаженного Омеляна Ковча візьме участь у Молебні до бл. Омеляна Ковча та виголосить проповідь. Крім того, запланована неформальна зустріч з молоддю. У неділю, 15 травня, Кардинал Джордж спільно з Блаженнішим Любомиром та владиками УГКЦ з нагоди празника ікони Унівської Богоматері відслужить Архієрейську Божественну Літургію в Святоуспенській Унівській лаврі.

16 травня делегація Чиказької архієпархії відлетить до Києва. Того ж дня вони оглянуть церкву Святої Софії, а на наступний день заплановані екскурсії до місця будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, Києво-Печерської лаври та Михайлівського собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *