ОСТАННІ НОВИНИ

В Опері встановили погруддя художника-постановника Євгена Лисика

|

Сьогодні, 5 травня, відкрили погруддя художника-постановника вистав Львівської опери Євгена Лисика. Це уже четверта скульптура діяча культури, встановлена у Дзеркальному залі Оперного театру. Погруддя Євгена Лисика (як і попередні) – робота скульптора Ярослава Скакуна.

Художника-постановника Львівської опери не стало чотирнадцять років тому. Проте поціновувачі мистецтва досі відзначають навіть його першу роботу – «Болеро». Усього Євген Лисик виступив як художник-постановник 73 вистав Львівської опери, інформує ЗІК.

«Євген Лисик – це особлива постать, яка своїм єством і Божим даром утвердила Оперний театр таким, як ми його знаємо, – зазначив директор Львівського державного театру опери та балету ім. С. Крушельницької Тадей Едер. – Водночас з приємністю хочу відзначити, що сьогодні збулася найбільша мрія Лисика. Багато років він мріяв, щоб у театрі було нормальне освітлення, і от сьогодні нам привезли апаратуру з Токіо, якої ми чекали понад чотири роки. Тепер очікуємо на приїзд японських спеціалістів, які монтуватимуть апаратуру та навчатимуть наших освітлювачів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *