ОСТАННІ НОВИНИ

Погоджена програма святкування Дня Львова

|

Програма святкування 8 травня 2005 Дня Львова була погоджена на засіданні організаційного комітету з підотовки та проведення Дня міста Львова 25 квітня, повідомляє ЦГЗ Львівської міської ради.

Відповідно до неї, на Проспекті Свободи перед Львівською оперою святкування розпочнеться о 12 годині екуменічним молебнем за городян міста, після якого о 12 годині 35 хвилин відбудеться його урочисте відкриття за участю міського голови, голови ЛОДА та голови Львівської облради. О 16 годині розпечнеться концерт української популярної музики за участю дуету „Поклич”, Наталі, Ірини Москаль, Ірини Долі, Олега Кульчицького, Інесси Тимочко, камерного оркесту „Віртуози Львова”, Маріанни Лаби, Назара Савка, Наді Рути, Андрія Заліска, Наталки Карпи, Наталі Бучинської, гуртів „Яка існує”, „ВВ”, „Тартак”, Vox Popyli, “Кожному своє”.

А з 13 до 21 години на Площі Ринок проходитиме Фестиваль національних товариств Львова „Галицькі фестини”. В фестивалі братимуть участь угорська, грецька, єврейська, азербайджанська, литовська, німецька, білоруська, татарська, польська, грузинська, вірменська громади міста. Почесний гість фестивалю Ніна Матвієнко.

В цей же час з 13 до 18 години в парку Івана Франка виступатимуть дитячі колективи Львова. Відбуватиметься вуличний пленер , дитяче орігамі (запуск орігамі в небо), нагородження переможців конкурсу перекладачів, вистава на ходулях у виконанні Львівського духовного театру „Воскресіння” .

У парку культури імені Богдана Хмельницького проходитиме з 10.30 до 20 години фольклорне свято присвячене Дню матері за участю гостей Міжнародного фестивалю хореографічного мистецтва „Карпатські візерунки”, а також молодіжний Гайд-парк, під час якого молодіжні громадські організації НСОУ „Пласт”, Бойовий гопак, Студентське братство та інші представлятимуть свою діяльність. Заплановано показ мотоциклів учасників (байкерів) Першого міжнародного мото-рок фестивалю „Західний Вітер”.
Крім цього у палаці мистецтв о 16 годині розпочнеться кінне театралізоване шоу „Тільки у Львові”, показ колекції Роксолани Богуцької, виступ камерного, симфонічного оркестру та солістів Львівської опери.

На стадіоні України з 13 до 16 проходитиме виставка екзотичних автомобілів біля стадіону, а на стадіоні автотехшоу за участю групи каскадерів.

Окрім згаданих, заплоновані ще й інші культурні заходи на території Львова, зокрема різ ні виставки, фестивалі та паради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *