ОСТАННІ НОВИНИ

Лясковська стверджує, що брат керівника митниці придбав землю за суттєво заниженою ціною

|

«Рідний брат екс-керівника Західної регіональної митниці Тараса Козака – Роман – за 1,3 млн. грн. став власником землі, вартість якої понад 70 млн. грн. Власником земельної ділянки (площею 4,7 га, яка колись належала військовій частині і розташована у Львові на вул. Княгині Ольги, 5) пан Козак став, придбавши у 2003 році збудовані на цій ділянці ангари». Про це сьогодні, 26 квітня, повідомила депутат Львівської міської ради Віра Лясковська.

За словами В.Лясковської, у 2003 році з дозволу Міністерства оборони України КЕУ Західного регіонального командування продало зазначені ангари будівельній фірмі «Керамбуд», власником якої і є Р.Козак.

«Сьогодні за користування цими земельними ділянками грошей не отримують ні міський, ні Державний бюджети. Подавши запити в усі можливі інстанції, ми отримали такі відповіді: Прокуратура України відповіла, що «фірма «Керамбуд» згідно з договором є власником 1 га землі на вул. Кн. Ольги, 5», а Міноборони у своєму листі зазначило, що «земельні ділянки перебувають у комунальній власності і є землями м. Львова»», – розповіла депутат міськради.

Вона зазначила, що минулого тижня у прокуратурі Львова відбулася нарада, на якій вирішено спільно з міськими та гарнізонними прокурорами і депутатами Львівської міської ради детально вивчити цю справу. «Ми робитимемо усе можливе, аби земельна ділянка на вул. Кн. Ольги, 5 була повернена громаді Львова і використана за призначенням – для будівництва житла військовим», – наголосила В.Лясковська.

Західна інформаційна корпорація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *