ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти ЛНМУ вимагають відставки міністра охорони здоров’я

|

10 студентів ЛНМУ ім. Данила Галицького оголосили сьогодні у Києві голодування, про це повідомив заступник голови батьківського комітету медуніверситету під час сьогоднішнього мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченкові. Крім цього під час мітингу було оголошено про запланований на сьогодні від’їзд студентів медуніверситету до Києва на підтримку тих, які з 21 квітня розбили намети біля Мінстерства охорони здоров’я.

Студенти, які зголосяться їхати до Києва за власний кошт, сьогодні ввечері вирушать туди потягом. Наразі ведеться запис охочих.

Під час мітингу його учасники вимагали відставки міністра ОЗ Миколи Поліщука, скандуючи гасла „Міністра у відставку!”, „Ганьба!”, „Медицина аполітична!”, „Ющенко з нами!”, „Ні аборту медицини!”.

Під час мітингу його організатори мали телефонний зв’язок із студентами, які перебувають у Києві, зокрема із головою страйкового комітету ЛНМУ ім. Данила Галицького Олександром Хомою, який повідомив, що під час колегії, яка проходила в МОЗ, студентам-страйкарям не дали слова, а силою виштовхали їх із приміщення міністерства. За його словами, студентів залякували і погрожували виключити їх із навчальних закладів. Після чого 40 страйкарів спробували штурмом взяти приміщення міністерства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *