ОСТАННІ НОВИНИ

РНБОУ проведе засідання у Львові

|

Під час виїзного засідання Ради національної безпеки та оборони буде розглянута низка важливих для області питань, повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції голова ЛОДА Петро Олійник. За його словами, він мав зустріч із Президентом і запропонував під час цього засідання розглянути три питання – транскордонне співробітництво, ситуація в гріничо-хімічному комплексі області та збереження архітектурної спадщини Львова та області. “Цілком можливо, що Президент додасть ще якісь питання, а я запропонуав оці три” – сказав він.

Щодо транскордонної співпраці, то пан Олійник зазначив, що передовсім буде йтися про розбудову транскордонної інфораструктури – пунктів перетину кордону для того, щоби розсмокталися черги на кордонах, будівництво доріг європейського класу та будівництво в деяких місцях вузької залізничної колії.

Що ж стосується гірничо-хмічного комплексу, то тут Петро Олійник запропонував свторити єдине підприємство “гірхімреконструкція”, яке контролювало б процеси на всіх проблемних об’єктах гірничої хімії області – від Стебника до Яворова.

Натомість щодо збереження історичної спадщини Львова та області, то Петро Олійник зазначив, що тут потрібен великий системний підхід і не лише державні кошти, а й спонсорські.

Водночас, голова ЛОДА не уточнив, коли саме відбудться це засідання. “Я зпропонував зробити це у червні, хоча це варто було б провести й раніше” – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *