ОСТАННІ НОВИНИ

„Реально молоді медики не проти їхати в село” – Олександр Хома

|

Голова cтрайкового комітету ЛНМУ ім. Д. Галицького Олександр Хома наголосив, що студенти-медики не протестують проти того, що вони відповідно до нового наказу МОЗ України мають їхати в село, оскільки навіть підписували відповідні документи, але вони проте того, аби усіх випускників відправляли в село. „Завжди студенти їхали в село, але 30 відсотків зі ста, а тепер нас хочуть відправити усіх” – наголосив він.

Водночас, О. Хома зазначив, що більшість сільських амбулаторій недостатньо оснащена апаратурою та медикаментами, а також невідомо в яких умовах випускники-медики мають жити у селах. З морально-етитчного боку, на його думку, селян ображають, оскільки випускник ще протягом трьох років вважається молодим спеціалістом, який мав би працювати з наставником. „До праці в селах треба залучати і старших спеціалістів” – вважає О. Хома.

На думку членів стайккому, протест проти наказу МОЗ України „Про затвердження переліку спеціальностей та строки навчання в інтернатурі випускників медичних і фармакологічних вищих навчальних закладів, медичних факультетів університетів” – протест проти збільшення строку інтернатури, проти ущемлення прав студентів при виборі спеціальності та проти стовідсоткового відправляння випускників медичних закладів у села. Цей наказ, за словами О. Хоми, вдарив по трьох тисячах студентів, 2 200 з яких студенти медики ЛНМУ ім. Д. Галицького. Страйкком наголошує на тому, що вводити ці зміни потрібно поступово для тих, хто вступатиме цього року і під вплив наказу не повинні підпадати ті студенти, які вступили раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *