ОСТАННІ НОВИНИ

"Пора" дискутуватиме зі Зваричем

|

ГО “ПОРА” розповсюдила вимогу у якій вимагає від міністра юстиції України публічної дискусії щодо обставин реєстрації партії “Пора”. Подаємо текст документа:


“ПОРА категорично вимагає від міністра юстиції Зварича визначити будь-який зручний час і місце для привселюдного обговорення факту нереєстрації партії ПОРА до 25 квітня 2005 року.

ПОРА вимагає публічної зустрічі зі Зваричем тому що вважає дії міністра брехливими і аморальними та готова це довести у присутності преси і громадськості. Такі обставини створюють критичну загрозу для завоювань помаранчевої революції, прав і свобод громадян в Україні.

ПОРА заявляє, що якщо до вказаної дати міністр Зварич не виявить мужності висловити справжні причини упередженого ставлення до ПОРИ у присутності її представників, ЗМІ і громадськості то ПОРА приступить до активних акцій, спрямованих на відставку міністра. ПОРА вважає, що таке публічне обговорення є прямим обов’язком міністра, який має служити інтересам громадян. У рамках цього обговорення ПОРА готова навести 17 незаперечних прикладів некомпетентності, зловживань та маніпуляцій громадською думкою з боку міністра юстиції України.

ПОРА звертається до українських ЗМІ з проханням сприяти публічній і рівній дискусії обох сторін за персональної участі міністра Зварича і представників ПОРИ. Також ПОРА просить авторитетних представників українських ЗМІ виступити незалежним модератором цієї дискусії.

ПОРА звертається до генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати процедуру перевірки підписів громадян, що здійснювалася Міністерства юстиції України по відношенню до всіх політичних партій (включно з ПОРОЮ), починаючи з 1 лютого 2005 року а також перевірити у діях міністра Зварича наявність складу злочину, передбаченого статтею 363 Кримінального Кодексу України (зловживання службовим становищем).

ПОРА гарантує, що не зважаючи на зловживання міністра Зварича знайде спосіб захистити свої права та взяти участь у виборах до місцевих рад та парламенту 2006 року”. Повідомляє “Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *