ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинал Гузар закликає молитися за благодатний понтифікат Бенедикта XIV

|

Глава Української греко-католицької церкви кардинал Гузар звернувся до священнослужителів та мирян УГКЦ із листом з приводу обрання нового Папи Римського. У ньому він дякує всім вірним церкви за молитви за упокій душі Івана Павла ІІ та закликав молитися за благодатний понтифікат нового єпископа Риму. Подаємо текст цього листа:

“Високопреосвященним і Преосвященним Владикам

Всесвітлішим і Всечеснішим Отцям

Преподобним Монахам і Монахиням

Дорогим Мирянам

Української Греко-Католицької Церкви

Дорогі в Христі!

Дня 19 квітня 2005 р. був вибраний 265-й наступник св. Апостола Петра – Йозеф Кардинал Ратцінгер, який прийняв ім’я Бенедикта XVI. Відразу після обрання я, як один із присутніх виборців, привітав Святішого Отця Венедикта XVI від імені всієї нашої Церкви.

Свою першу торжественну, т.зв. інавгураційну, Святу Літургію Святіший Отець відслужить у неділю, 24 квітня. Цією врочистою інавгурацією закінчиться період переміни на Римському папському престолі – від смерті св. п. Папи Івана Павла ІІ до вибору його наступника – Венедикта XVI.

Хочу скористати з нагоди цього повідомлення, щоб сердечно подякувати Вам усім за Ваші молитви за упокій душі Папи Івана Павла ІІ та за Ваші молитви за вибір нового Папи. Сердечне Вам спасибі.

У неділю, 24 квітня, дуже багато з Вас оглядатиме папську інавгураційну Службу Божу на екранах телевізорів. Прохаю Вас у ті хвилини злучитися з усім католицьким світом у молитвах за благодатний для Церкви й усього світу понтифікат Папи Бенедикта XVI.

Наша Церква як цілість буде особливо молитися в наміренні нового Папи в неділю, 8 травня 2005 р. В усіх церквах будуть відправлені відповідні богослужіння.

Успіх наших людських зусиль залежить від Божого благословення, яке в Нього вимолюємо. Тим більше, успіх у такому великому завданні як Петрове служіння Папи Римського потребує молитовної підтримки всієї Церкви. Тому сердечно прохаю Вас усіх про молитви в наміренні Святішого Отця Бенедикта XVI, особливо в цей день наших спільних молінь, але також і пізніше, при молитовній згадці його в наших літургічних богослужіннях.

Благословення Господнє на Вас!

Дано в м. Римі, при соборі Святої Софії, 20 квітня 2005 р.Б. + ЛЮБОМИР”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *