ОСТАННІ НОВИНИ

Старій залізничній колії на Знесінні нададуть європейського обличчя

|

Стару залізничну колію, що проходить через ландшафтний парк “Знесіння”, прибиратимуть у п`ятницю, 22 квітня, активісти кількох громадських організацій – ЛГО “Карпатський трамвай”, ГО “Українська народна молодь”, ХМО “Витанія”, за підтримки підзамчівська дистанція колії Львівської державної залізниці, регіональний ландшафтний парк “Знесіння” та Личаківської РО Української Народної Партії.

Розвиток залізничного технічного туризму, який як напрямок став активно пропагуватися в Україні та особливо в Галичині в останні роки, спричинив до створення туристичного залізничного маршруту Підзамче–Личаків у межах регіонального ландшафтного парку “Знесіння”, який використовує вцілілу частину історичної залізниці Львів–Потутори. Разом з тим багаторічне нехлюйське ставлення користувачів земельних ділянок до природного оточення спричинила до катастрофічного накопичення побутових відходів у зоні відчуження залізниці та ландшафтного парку.

Саме тому організатори акції, з метою захисту довкілля та надання маршрутові європейського обличчя, а також розроблення заходів для недопущення в подальшому забруднення зони вздовж маршруту, і здійснять прибирання призалізничної території ландшафтного парку.

Бажаючих прийняти участь просять приєднатися о 8.45 на 1-му пероні станції Підзамче.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *