ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії триває боротьба з недобросовісними орендарями

|

Усі, хто справно не платитиме за оренду нежитлових приміщень, що перебувають у комунальній власності Львова, матимуть серйозні проблеми – заявив сьогодні на прес-конференції начальник управління комунального майна Львівської міської ради Микола Винничук.

Загалом на перше січня цього року у Львові зафіксовано 2 тисячі 908 орендарів, які користуються понад 400 тисячами квадратних метрів нежитлової площі. Половина з них ( 1 тисяча 95) є боржниками. Найбільша кількість боржників є в Шевченківському та Личаківському районах.

За словами М.Винничука, недобросовісна плата за користування нежитловим приміщенями, що перебувають в комунальній власності, тягне за собою значні недопоступлення до міського бюджету. „За рік від оренди комунального майна міська скарбниця збагачується на 9-11 мільйонів гривень. А минулоріч через недобросовісну сплату ми недобрали 400 тисяч гривень” – пояснив пан Винничук.

Щоб якось вплинути на ситуацію чиновникам доводиться проводити активну позовно-претензійну роботу. Як пояснив Микола Винничук працівники юридичного відділу управління комунального майна протягом року кожого дня займаються 2-3 позовами. Лишень за минулий рік відбулося 537 судових засідань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *