ОСТАННІ НОВИНИ

Рада старійшин взялася за митницю

|

Під час сьогоднішньої прес-конференції члени Ради старійшин – люстраційної ради – Іван Губка та Юрій Шухевич взялися за обговорення корупційних дій на Західній регіональній митниці, зокрема, на Рава-Руській митниці. Під особливу увагу вони взяли колишньго керівника Рава-Руської митниці, теперішнього начальника Краковецького переходу Ярославу Сподарик. Члени ради старішин навели деякі факти з її минулого і переконані, що порушень на цій митниці не поменшало.

Так, Іван Губка навів витяги із рішення колегії Державної митної служби України відповідно до якого “за час з 2002 по 2004 роки, коли Рава-Руську митницю очолила Сподарик збільшилася кількість незаконного переміщення товарів через кордон у напрямку з Польщі в Україну”. І. Губка наголосив, що Сподарик було відсторонено від займаної посади внаслідок фальсифікації митного оформлення посадовими особами Рава-Руської миниці. Члени люстраційної ради також зазначають, що під час Помаранчевої революції Я. Сподарик не підписала лист-присягу митників на відність народові та Ющенку.

Саме, аналізуючи ці факти І. Губка ніяк не може зрозуміти, яким чином прізвище Сподарик знову виникло у постреволюційний період і вона стала начальником Краковецького переходу. “Хто і за які заслуги не може розлучитися зі Сподарик?” – питав він. До речі, між іншим він зазначив, що Краковецький перехід продовжує працювати за старими стандартами, але “наразі за руку ніхто нікого не зловив”.

Усю цю інформацію члени Ради страрійшин оголосили,за словами І. Губки,оскільки попередньо обіцяли повідомляти про минуле новопризначених чиновників, особливо тих, хто себе скомпроментував до революції. Щоправда, раніше вони також обіцяли розголошувати факти з життя більшості чиновників адміністрації, але досі прізвищ не називають – кажуть, не на часі.


Водночас, говорячи про корупцію у митних органах, жодних цифр про зловживання у минулому році на тому ж Рава-Руському митному переході назвали люстратори не змогли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *