ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада хоче зменшити відрахування до дербюджету на 22 мільйони гривень

|

Головною особливістю змін до міського бюджету Львова 2005 року є залишкове фінансування соціальної галузі та недостача близько 22 мільйонів гривень, які міська рада планує отримати, зменшивши відрахування до держбюджету на цю суму, про це повідомила сьогодні заступник міського голови Львова Ірина Романів під час круглого столу «Особливості бюджету на 2005 рік».

За словами голови бюджетної комісії Володимира Триньки, проблема бюджету полягає в тому, що вища державна влада збільшує витрати на виплату зарплат і пенсій, не даючи при цьому джерел фінансування, відтак місто змушене обрізати капітальні видатки на ремонти лікарень і шкіл, закупівлю необхідного обладнання і медикаментів, комп’ютеризацію шкіл, яка згідно з новим бюджетом взагалі не передбачена у цьому році. При збільшенні видатків на заробітну платню на 25 відсотків, капітальні видатки у сфері охорони здоров’я зменшились на 75 відсотків. Отож персічний львів’янин покращення соціальної сфери не відчує.

Львівська міська рада подала звернення до уряду, в якому йдеться про зменшення відрахувань до дербюджету на вже згаданих 22 мільйони гривень, проте сама Ірина Романів переконана, що уряд цього не схвалить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *