ОСТАННІ НОВИНИ

Під стінами ЛОДА символічно хоронили сільське господарство

|

Власники тваринницьких підприємств та виробники сільгосппродукції Львівщини виступили проти урядової політики в галузі сільського господарства та митної політики, провівши під під стінами ЛОДА акцію „Похорон сільського господарства”. Пікетувальники принесли з собою символічну труну із надписом „сільське господарство”.

До труни вони також принесли вінки зі стрічками „на вічну пам’ять тваринництву від Юлії Тимошенко” та плакати із надписами „Чужим салом виборця не купиш”, „Не вбив Янукович, доб’є Тимошенко”, „Хочемо свого сала” тощо, під час акції оркестр грав похоронні марші.

Учасники акції переконані, що зміни до Митного кодексу призведуть до знищення тваринницької галузі, бо собівартість вітчизняного м’яса є значно вищою за імпортне. За їхніми словами, здешевлення м’яса має відбуватися за рахунок збільшення поголів’я худоби. На сьогодні тваринницька галузь не є перспективною, собівартість кілограма живої ваги свинини коштує 9 гривень 40 копійок, а закупівельна державна ціна близько 11 гривень плюс 85 копійок дотацій, які виплачуються невчасно.

Начальник головного управління сільського господарства і продовольства ЛОДА Іван Стефанишин запросив кількох учасників акції обговорити їхні пропозиції перед сесією із заступником голови адміністрації. Він зазначив, що цього року дефіцит м’яса вже склав 17%, тому необхідним є збалансування закупівельної і реалізаційної ціни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *