ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО ХДС проти надання незаконних переваг органам влади

|

Прес-служба обласного осередку Християнсько-демократичного союзу оприлюднила прес-реліз з приводу відповіді керівника апарату ЛОДА на запит ХДС про оренду автотранспорту обласною адміністрацією. Подаємо текст цього релізу:

«3.04.2005 року у статті “Чи є чорна кішка у темній кімнаті? Як ХДС шукав спадкову корупцію у новій владі” (газета “Високий Замок”) керівник апарату Львівської облдержадміністрації В.В’язівський коментує запит ХДС щодо оренди автотранспорту. В “ексклюзивному” коментарі для “ВЗ” пан В’язівський розповідає “про зовсім інші факти”, що буцімто є відмінні від фактів, які наводяться у листі ХДС. Крім цього, В.В’язівський зазначає, що “ми поміняли автомобіль на дешевший, щоб увійти у рамки проплати”. Однак, суть запиту ЛОО ХДС полягала в іншому. І жодної “чорної кішки” в обласній держадміністрації християнські демократи не шукають. На жаль, окремі ЗМІ подають повідомлення прес-служби ХДС частково, чим і дезорієнтують читачів та представників влади.

Як зазначив заступник голови ЛОО ХДС з політико-правових питань А.Болкун ХДС не звинувачує сьогоднішнє керівництво ОДА в тих чи інших зловживаннях. Шлейф тягнеться ще зі старої влади. Нове керівництво області заявило, що проведе аудит усіх попередніх рішень облдержадміністрації – і законність розпоряджень, і прозорість проведення тендерів. Але до цього часу про результати перевірок і аудиту нічого невідомо. “Ми, навпаки, допомагаємо новій владі. Бо розуміємо, що через великий обсяг роботи, як у владі так і на партійній ниві НСНУ, до багатьох речей руки не доходять. Наше єдине прагнення, щоб нове керівництво, яке отримало величезний вотум довіри населення, не порушувало закон”, – заявив А. Болкун. Питання полягає не в машинах, а у вчиненні старою владою корупційних дій. Сьогодні державні підприємства, такі як та ж Укрзалізниця, змушені піднімати ціни на свої послуги.

А причина цього в тому, що значна частина бюджетних коштів державної кампанії йшла на не зовсім законне утримання органів влади – ремонт президентських палаців, купівлю яхти, тих же дорогих машин, обладнання. Ось у чому суть звернень ХДС. Йдеться про надання органам влади незаконних переваг! ХДС так і не почув відповіді від пана В’язівського на запитання чи відмовиться ОДА від практики оренди автомобілів у комерційних структур. Бо в цей час коли керівник апарату бідкається про відсутність авто і коштів на їх закупівлю, видається розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 7 квітня 2005 року за № 214 “Про передачу автомобіля”. Безоплатно з балансу облдержадміністрації на баланс іншої структури передається автомобіль марки ГАЗ 3110 балансовою вартістю 35 500 гривень!!! Як це зрозуміти? Крім цього, ХДС так і не отримав відповіді чому на автомобілі Skoda-Super B використовується приватний державний реєстраційний номер 777-40 ТТ? З якою метою обласна адміністрація орендувала у Львівської залізниці 6 радіостанцій VX-5? Кому встановлювались орендовані у “Львівгазу” телефони і факси? Чому керівництво облдержадміністрації, порушуючи законодавство про звернення громадян, дає доручення розглядати й вивчати анонімки? Чому помічником віце-губернатора працює людина, яка не є державним службовцем і має доступ до усіх документів керівника і в т.ч., можливо до таких, які містять державну таємницю? Чому в приватних цілях використовуються службові автомобілі? Чому змушують писати заяви на звільнення працівників, які є фахівцями у своїй галузі і жодним чином не заплямовані співпрацею зі старим “режимом”? Нова влада ж обіцяла народу працювати по-новому, демократично, прозоро та на засадах законності.

ХДС нагадує, що відповідно до ст.3 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” одними із найважливіших принципів діяльності місцевих держадміністрацій є дотримання засад верховенства права, законності та гласності. Також у ст.47 згаданого закону наголошується, що “фінансове забезпечення місцевих державних адміністрацій здійснюється за рахунок Державного бюджету України”. Крім цього, у ст. 2 Закону України “Про джерела фінансування органів державної влади” говориться, що “органи державної влади здійснюють свою діяльність виключно за рахунок бюджетного фінансування”.

“ХДС і надалі буде займати принципову позицію щодо тих чи інших кроків нової влади. Сьогодні під прапором Ющенка прилаштувалось немало тих, хто був популяризатором, як тепер модно говорити, режиму Кучми. “Наша мета – утвердження в Україні верховенства права”, заявив Президент України Віктор Ющенко 6 квітня на об’єднаному засіданні палат Конгресу США і християнські демократи будуть максимально активно допомагати лідеру нації чистити “Авгієві стайні” української дійсності. Виборці повинні знати, хто ними і чи ефективно керує”,- зазначив заступник голови ЛОО ХДС А.Болкун.

Прес-служба Львівської обласної організації партії Християнсько-Демократичний Союз.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *