ОСТАННІ НОВИНИ

Проведуть місячник благоустрою, кращих винагородять

|

Сьогодні за участі першого заступника голови облдержадміністрації Мирослава Сеника відбулося засідання організаційного комітету з проведення на Львівщині Дня довкілля та місячника благоустрою. Учасники засідання розглянули проблеми, які необхідно розв’язати в рамках проведення місячника благоустрою та окреслили основні напрями їх вирішення.

«До Великодніх свят необхідно не лише привести Львівську область у належний санітарний стан, але й надати їй більш привабливого вигляду, адже Львівщина – західні ворота України», – наголосив Мирослав Сеник, повідомляє прес-служба ЛОДА.

За його словами, роботи з благоустрою, прибирання й озеленення необхідно провести не лише в населених пунктах області, але й на підприємствах, вздовж автомобільних та залізничних доріг. За результатами проведення місячника благоустрою планується визначити найкращі в плані благоустрою населені пункти та райони, які оргкомітет має намір нагородити за проведену роботу.

На думку начальника держуправління екології та природних ресурсів у Львівській області Богдана Преснера, порівняно з минулим роком райони області активніше почали реалізацію заходів у рамках місячника благоустрою. Проте, проблеми залишилися такими ж, як і раніше: незадовільний стан дорожнього покриття, засміченість придорожніх територій, зростання кількості несанкціонованих сміттєзвалищ, а особливо погіршує екологічну обстановку спалювання зібраного сміття.


В.о. начальника управління житлово-комунального господарства ЛОДА Андрій Ковальчук повідомив, що за кожним районом закріплено працівників, які контролюватимуть виконання основних робіт з благоустрою території області – ямкового ремонту автодоріг, прибирання парків та скверів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ тощо.

Дорожники Львівщини наразі зосереджують всі зусилля на ремонті та благоустрою доріг загальнодержавного значення – на трасах Львів – Київ, Львів – Ужгород, Львів – Шегині, Львів – Краковець, Львів – Рава-Руська – повідомив генеральний директор служби автомобільних доріг у Львівській області Степан Маїк.

Мирослав Сеник зобов’язав керівників районів області розробити схеми вивезення сміття з населених пунктів. Окрім того, керівники райдержадміністрацій повинні узгодити зі службою автодоріг графіки виконання ямкових ремонтів автошляхів місцевого та регіонального значення та укласти угоди на придбання необхідного посадкового матеріалу для здійснення озеленення територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *