ОСТАННІ НОВИНИ

Нафтооператорів викликали на килим в Антимонопольний комітет

|

Голова Львівського обласного територіального відділення І.Коломієць провів робочу нараду з питань стабілізації цінової ситуації на регіональному ринку нафтопродуктів, на якій були присутні представники найбільш потужних операторів, що діють на ринку нафтопродуктів Львівщини, зокрема, ДП «Львівнафтопродукт», ТОВ «Альфа-Львів», ТОВ «Н.П.Б.», ТОВ «Марлін», ТОВ «Моснафта», СП «Львів-Петроліум» та ін., – повідомили Західну інформаційну корпорацію у прес-службі Львівського обласного територіального відділення АМКУ.

Голова Львівського відділення АМКУ І.Коломієць зазначив, що Антимонопольний комітет на Львівщині турбує зростання цін на пальне, що робить споживачів незахищеними від такого роду економічних катаклізмів.

Оператори пояснили, що основними причинами підвищення роздрібних цін є підвищення відпускних цін вітчизняних НПЗ та труднощі з відвантаженням нафтопродуктів. Інші фактори, що впливають на формування ціни, це – зростання ціни на російську нафту, яка надходить для переробки на вітчизняні НПЗ; зростання залізничних тарифів з 01.04.05. Окрім того, у квітні 2005 року планується зупинка та профілактичний ремонт трьох вітчизняних НПЗ ( в т.ч. НПК «Галичина»). Зазначено, що хвиля підвищення роздрібних цін в останній декаді березня спостерігається у всіх регіонах України.

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України підготувало рекомендації основним операторам ринку нафтопродуктів щодо диференційованого підходу до формування цін на нафтопродукти на всіх АЗС регіону.

АМКУ перевірятиме економічне обґрунтування цін та у разі виявлення порушень, буде вжито необхідні заходи для їх припинення. Цінова політика має бути єдиною для всіх операторів ринку нафтопродуктів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *