ОСТАННІ НОВИНИ

Театрали сиділи за круглим столом з міським управлінням культури

|

Працівники муніципальних театрів спробували порозумітися з управлінням культури міської ради та напрацювати ймовірні шляхи підняття їхньої заробітної платні під час круглого столу „Сучасний стан міських театрів”. Проте у ефективність запропонованих головою депутатської комісії з питань культури та дозвілля Володимиром Рудницьким варіантів більшість присутніх не зовсім повірила. „Підтримати соціальний статус містьких театрів – завдання честі і гонору міської влади” – наголосила голова обласної організації профспілок культури Галина Дорощук.

Зокрема, депут В. Рудницький запропонував, щоби працівники театрів звернулися до депутатів, які приймуть офіційне звернення від Львівської міської ради до прем’єр-міністра з проханням пришвидшити підняття зарплатні працівникам культури, у тому числі – працівникам театрів. „Наша комісія це підтримає, і депутати, я переконаний, теж проголосують. Єдиний вихід у цій ситуації – звертатися до Тимошенко” – наголосив він.

Натомість Галина Дорощук вважає, що доцільно було б створити фонд підтримки театрів, можна також залучати кошти підприємців. Проте вона наголосила, що цю проблему треба головне вирішувати на місцевому рівні не вмиваючи руки і не сподіваючись на Київ. На її думку, міські депутати мали б прийняти на сесії відповідне рішення про доплату до окладів працівникам міських театрів.


Начальник управління культури міськради Віра Покотицька постійно наголошувала на тому, що проблема є і разом треба напрацьовувати шляхи її вирішення, розповідала вона і про те, що мціськрада робить для своїх театрів. Проте їй закидали, що управління не було ініціатором обговорення проблем і само не звернулося нікуди про підвищення зарплатні працівникам муніципальних театрів. Натомість, вона наголошувала, що всі закиди про можливість 100% дотації з міського бюджету, про які донедавна говорили працівники театрів, не підтвердилися і, як виявилося – міст де були такі прецеденти немає.

Не дивлячись на те, що бюджет переглядатимуть, представник бюджетного відділу не змогла сказати чи можна буде виділити якісь додаткові кошти для працівників театрів, найймовірніше, що доведеться розпоряджатися у межах коштів передбачених на культуру.

Довідка: у Львові є чотири муніципальних театри „І люди, і ляльки”, Перший Український театр для дітей та юнацтва, Львівський молодіжний театр ім. Л. Курбаса та театр „Воскресіння”. Оклад у муніципальних театрах становить від 325 до 388 гривень, тоді як у працівників національного театру – від 1418 до 1818 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *