ОСТАННІ НОВИНИ

Новоженець вимагає компенсації від військових за Яворівський полігон

|

Голова Яворівської РДА Ростислав Новоженець домагатиметься, аби Яворівському району компенсували перебування на його території військового полігону. За словами Новоженця, прямого відшкодування за розташування військового полігону Яворівський район не отримує.

Крім того, на думку Ростислава Новоженця, військові навчання та випробування зброї на полігоні слід поставити під контроль громадськості. У коментарі „Гал-info” Ростислав Новоженець висловив підозру, що на полігоні можуть використовувати екологічно шкідливу зброю, зокрема, іноземні війська, котрі орендують Яворівський полігон: „Чому, вони не проводять випробування зброї за кордоном? Бо знають, що там відповідні організації будуть протестувати. А в нас – прийшов, кинув бомбу, половину народу потруїв – і все списали”. Тому, на думку Ростислава Новоженця, на навчання слід запрошувати представників громадськості та незалежних фахівців.

За словами голови Яворівської РДА, питання компенсації за розташування полігону та контроль громадськості над навчаннями він планує підняти під час зустрічі із командуванням полігону. Ця зустріч має відбутися упродовж цього тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *