ОСТАННІ НОВИНИ

Новий начальник управління культури неофіційно зустрівся з міністром

|

В.о. начальника обласного управління культури зустрівся з міністром культури Оксаною Білозір, яка побувала у Львові з неофіційним візитом. Як повідомив З.Мазурик Західній інформаційній корпорації, вони обговорили пріоритетні напрями роботи у галузі культури.

«Основною темою розмови стала децентралізація культури, яка нині є одним з пріоритетів діяльності Міністерства культури, – зазначив Зеновій Мазурик. – У плані роботи цього відомства зазначено, що культура є тактичним напрямом і потребує фінансових вливань у розмірі не менше 2% від загального бюджету України».

Окрім того, Зеновій Мазурик обговорив з Оксаною Білозір тему Року України у Польщі, на якому Львів, зокрема, представлятимуть хор «Глорія», оркестр «Віртуози Львова» та театр «Воскресіння», а також проблему функціонування культурних закладів у сільській місцевості. На думку в.о. начальника управління культури ЛОДА, необхідно провести аналіз цієї інфраструктури, щоб з’ясувати її потенційні можливості.

З офіційним візитом Оксана Білозір пообіцяла відвідати Львів наступного тижня. Попередньо заплановано, що вона візьме участь у концерті пам’яті Ігоря Білозора, який відбудеться завтра, 24 березня, проте її участі завадили нагальні справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *