ОСТАННІ НОВИНИ

Харківський театр-студія «Арабески» представить виставу «Критичні дні»

|

24 березня харківський театр-студія «Арабески» у театрі ім. М.Заньковецької представить львів’янам виставу «Критичні дні» за мотивами оповідання Дж. Селінджера «Тупташка-невдашка», – повідомили в театрі-студії.


Прем’єра вистави відбулась у грудні 2003 року в Харкові. Харківські театральні критики гостро засудили виставу, називаючи її брутальною, жорстокою, песимістичною. Зустріч харківських критиків з групою польських театральних менеджерів, режисерів та журналістів переросла у розлогу дискусію: поляки, на противагу харків’янам, стверджували, що вистава цілком вкладається в тенденції розвитку сучасного європейського театру. Вистава мала продовження у двох цілком незалежних проектах – у візуальному проекті «Критичні дні» (фото, слайд-шоу, відео), який двічі презентували у Харкові, а також у Києві та Єревані, та в компакт-диску разом з саундтреком до вистави, яку видала компанія «Atlantic Records».

У виставі використані оригінальні фільми – слайд-шоу (5 короткометражних стрічок) та оригінальний музичний супровід (джазово-аванґардні п’єси польського композитора Міколая Тшаски). Цікаво, що з Миколаєм Тшаски співпрацював серед інших музикантів вокаліст «Мертвого Півня» Михайло Барбара, який, до того ж задіяний у виставі як актор.

У березні, крім львів’ян, виставу побачать мешканці Києва, Івано-Франківська, Харкова та Донецька, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *