ОСТАННІ НОВИНИ

Обговорили проблему самочинного будівництва

|

Сьогодні, 16 березня, у Львівській мерії відбулися громадські слухання щодо рішення виконкому «Про порядок врегулювання питань самочинного будівництва у м. Львові».

Відповідно до запропонованого на розгляд проекту, мешканці Львова, які спорудили «незаконну» будівлю, матимуть змогу її легалізувати після укладення з міською радою Договору про погодження самочинного будівництва і сплативши відповідний внесок. Однак, таке погодження самочинного будівництва стосується виключно тих об’єктів, які були збудовані до 1992 року, до часу вступу в дію земельного кодексу. За словами заступника міського голови Львова В.Лозинського, жоден самобуд, зведений пізніше цього часу, узаконений не буде.

Введення в дію рішення виконкому не гарантує, що відразу ж львів’яни перестануть самовільно будувати, однак у мерії переконані, що система штрафів змусить прислухатися до закону. Як стверджує начальник інспекції Держархбудконтролю ЛМР Роман Стецький: «Люди приходять і просять заключити угоду, щоб збудований будинок узаконити».

Однак, як зазначив під час громадських слухань депутат Львівської міськради, секретар земельної комісії Юрій Батюк, мерія підходить до проблеми не зовсім з правильної точки зору. «Проблеми із самовільним будівництвом, це, передусім, самовільне захоплення землі», – зазначив Ю.Батюк. Він наголосив, що намагаючись впорядкувати самовільне будівництво, може бути допущена ситуація, коли за безцінь узаконять великі торгові центри, незаконно споруджені на комунальній землі міста. Як приклад, Ю.Батюк навів найбільший у Львові самобуд – ринок «Південний». У відповідь, В.Лозинський запевнив, що узаконювати забудовані ділянки на захоплених землях львівська мерія не буде в жодному разі.

На громадських слуханнях погодилися в одному: подібних проблем не виникало б у разі, якщо б це питання було врегульоване на державному рівні, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *