ОСТАННІ НОВИНИ

Конфлікт у Національному музеї надуманий - Тетяна Лупій

|

Сьогодні відбулась прес-конференція директора Національного музею у Львові Тетяни Лупій щодо ситуації в колективі музею. Конфлікти в своєму колективі пані Лупій пояснює тим, що за час її керівництва музей вийшов на вищий рівень, а тепер когось це дуже стурбувало і цей хтось хоче загарбати її здобутки.

На думку Тетяни Лупій, сам конфлікт є надуманим, оскільки назвати колективом ту частини своїх співробітників, які підписалися у зверненні до Міністра культури і мистецтв Оксани Білозір та голови ЛОДА Петра Олійника, не можна, бо це всього 21 із 173 працівників музею.

Крім цього перехід Національного музею у Львові у державне підпорядкування вплинув на його фінансування, а це викликало несвоєчасну виплату заробітної плати працівникам, оскільки кошти на музей не були закладені в держбюджеті на 2005 рік, заблокування позабюджетних рахунків. Це, на думку директора музею, стало лейт-мотивом акцій протесту і причиною протистояння в колективі.
На сам колектив у зв’язку з переходом у державне підпорядкування чекає переатестація всього наукового складу музею, перегляд чинних та підписання нових контрактів із керівниками підрозділів, підбір фахівців належної кваліфікації. Звільняти своїх опонентів чи чинити на них тиск пані Лупій не збирається, а вимагатиме від них, щоб вони своєю працею доводили, що вони фахівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *