ОСТАННІ НОВИНИ

Виповнилося 60 років першому в світі експорту газу, що розпочався на Львівщині

|

У березні виповнилося 60 років першому в світі експорту природного газу, що розпочався саме на Львівщині. У березні 1945 року трест “Укргаз” вперше в історії газової промисловості розпочав експорт газу з родовищ Львівської області до Республіки Польща – повідомляє газопромислове управління „Львівгазвидобування”.

З нагоди ювілею “Львівгазвидобування” організувало свято для ветеранів управління, що брали участь у спорудженні та експлуатації експортного газопроводу. Учасники святкування відвідали Хідновицький газопромисел в селі Хідновичі Мостиського району, де “Львівгазвидобування” і сьогодні продовжує видобуток природного газу, а також сучасну газовимірювальну станцію в селі Дроздовичі. Під час святкування велика група ветеранів та нинішніх працівників ГПУ “Львівгазвидобування” отримали почесні відзнаки та грошові премії від НАК “Нафтогаз України” та ДК “Укргазвидобування”.

Довідка: Експорт газу з родовищ Львівщини розпочався через газопровід Опари-Самбір-Перемишль-Стальова Воля, який було збудовано під час німецької окупації та реконструйовано силами “Укргазу” протягом 1944-1945 років. За короткий термін було відпрацьовано технологію міждержавної передачі газу та збудовано пункт передачі газу в селі Дроздовичах Мостиського району Львівщини. Нині цей пункт передачі функціонує в системі магістральних газопроводів УМГ “Львівтрансгаз” і використовується для транзиту газу до Республіки Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *