ОСТАННІ НОВИНИ

Роздільська "Сірка" загрожує сусідньому селу

|

Директор Роздільського ДГХП „Сірка” Володимир Венчак прогнозує можливі зсуви Північного кар’єру на село Малихів, яке розташоване поблизу кар’єру, — повідомив він особисто повідомив „Гал-info”.

Проект ліквідації Роздільського кар’єру передбачає його інтенсивне затоплення до певної межі, коли утвориться самотічний канал і вода витікатиме в р. Дністер. Проте, за словами Володимира Венчака, є небезпека, що за недостатнього фінансування у підприємства не буде можливості підтримувати воду на потрібному рівні і відбудеться затоплення кар’єру сировини та розпочнуться зсуви, що загрожують жителям села Малихів.

Цього року на ліквідацію сірчаних кар’єрів підприємства виділено 1 млн. 300 тис. грн., що в 2,5 рази менше ніж минулого року. Загалом на потреби підприємства потрібно 10 млн. грн. на цей рік.

Роздільське родовище сірки почали розробляти в 50-х рр.. минулого століття. ДГХП „Сірка” спеціалізувалось на виготовленню сірки та сірковуглецю, випуску мінеральних та калійних добрив. На сьогодні Роздільське ДГХП „Сірка” є небезпечним об’єктом загальнодержавного рівня.

На даний час на Роздільському ДГХП „Сірка” у хвостосховищах накопичено близько 90 млн. тонн відходів флотації сірки, які за словами Володимира Венчака можуть у майбутньому стати цінною сировиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *