ОСТАННІ НОВИНИ

Українська Народна Партія проводить у Львові акцію “Схід-Захід”

|

Галицька районна організація Української Народної Партії проводить акцію “Схід-Захід” на честь 191 річниці від Дня народження Тараса Шевченка, повідомляє прес-служба ЛОО УНП.

Акція проходитиме протягом п’яти днів з 11 до 15 березня біля пам’ятника Грушевському на проспекті Тараса Шевченка у Львові. Стартує вона сьогодні о 15 годині. А 13 березня о 13 годині відбудеться її презентація, під час якої заплановано провести конкурс на краще виконання творів Тараса Шевченка.

В рамках акції організовується збір української художньої та навчальної літератури для бібліотеки Харківської української недільної школи, яка діє при козацькому Свято-Дмитрівському храмі автокефальної православної церкви.

Уенпівці запрошують долучитися до акції також львівські видавництва, вищі навчальні заклади, громадські організації.

Голова Галицької РО УНП Ярослав Тимчак зазначив: “Цією акцією, ми хочемо привернути увагу до проблеми розвитку української мови та культури у російськомовному середовищі сходу та півдня України. Адже нестача україномовної літератури, преси, науково-популярних видань – це одна з найважливіших перешкод для вивчення української мови, формування українського культурного середовища у східних регіонах. Ми також хочемо привернути увагу державних мужів до проблеми викладання української мови, як іноземної, для дорослих російськомовних українців, які хочуть оволодіти державною мовою. На нашу думку, ці проблеми повинні вирішуватися не лише на громадському, а й на рівні державних програм. Адже проблема мови в Україні – політична проблема”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *