ОСТАННІ НОВИНИ

Головний тренер ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький задоволений підготовкою команди

|

«Підготовкою команди до другого кола чемпіонату України після двох тренувальних зборів в Туреччині я цілком задоволений», — відзначив сьогодні на прес-конференції генеральний директор та головний тренер ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький.

На останньому тренувальному зборі в турецькій Анталії, котрий тривав 16 днів, львівські «Карпати» провели 6 поєдинків із сильними суперниками з Польщі, Казахстану та Білорусі, в яких здобули 5 перемог та зазнали однієї поразки, повідомив Юрій Дячук-Ставицький. Загалом в контрольних поєдинках у цьому міжсезонні «Карпати» провели 10 поєдинків, в яких забили 25 голів. Середня результативність за матч (2,5 гола), за словами Юрія Дячука-Ставицького, не може не вселяти оптимізму. Адже однією з найболючіших проблем львівського клубу була низька результативність форвардів.

В контрольних поєдинках у зимове міжсезоння Максим Фещук забив 5 голів, 4 рази відзначився Руслан Платон, тричі забивав бразилець Батішта, по два голи на рахунку Олександра Голбана та Олександра Микуляка. Особливого прогресу у грі на останніх тренувальних зборах, на думку тренера, вдалося досягти Миколі Іщенку, Богдану Шусту, Євгену Шмакову, Максиму Фещук, Олегу Веприку. Також можна впевнено сказати, що за «Карпати» на друге коло буде заявлено трьох новачків: Батішту, Миколу Лапка та Олександра Микуляка.

Зважаючи на очковий гандикап наших суперників після першого кола, увійти до вищої ліги за підсумками уже цього сезону буде надзвичайно складно, але ми для цього докладемо усіх зусиль, — заявив Юрій Дячук-Ставицький.

«Я обіцяю, що львівські «Карпати» гратимуть у вищій лізі. Якщо не цього року, то в наступному – точно», — зазначив головний тренер. А поки що, за його словами, завдання перед футболістами «Карпат» у другому колі – перемога у кожному матчі.

У другому колі чемпіонату України у першій лізі основну ставку керівництво «Карпат» робитиме на молодих місцевих вихованців. За словами Дячука-Ставицького, потенціал в його команди дуже високий, про що свідчить хоча б той факт, що у це міжсезоння одразу сімох молодих футболістів «Карпат» виявили бажання купити не тільки команди вищої ліги українського футболу, але й такі російські клуби як «Спартак», «Динамо» та «Хімки».

Як повідомив Юрій Дячук-Ставицький, в заявку на друге коло чемпіонату потрапить 18-19 футболістів. Решта гравців, котрі проводили разом з першої командою тренувальні збори в Анталії, будуть заявлені за «Карпати-2», що грають у другій лізі. Зазначимо, що за регламентом проведення чемпіонату України, команда має право під час сезону задіяти не більше чотирьох футболістів зі свого фарм-клубу, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *