ОСТАННІ НОВИНИ

НТА пропагуватиме українське кіно

|

Проект «Українське кіно” презентувала сьогодні Незалежна телевізійна агенція (НТА). „Ми хочемо пропагувати український кінопродукт, якого зараз практично немає на телееекрані” – заявив головний редактор НТА Андрій Левицький.

„Те що нам подають, яу українську кінопродукцію, насправді такою не є. Це здебільшого низькопробний російськомовний продукт, де ледь не кожне третє слово є лайкою” – підкреслив він.

Народний депутат України, відомий кіномитець Іван Гаврилюк привітав львівських телевізійників з починанням, погодившись з тим, що кіноіндустрія в Україні перебуває в глибокій кризі. Гаврилюк попри це заявив, що відродження українського кіно цілком можливе, і головне, що для цього потрібно – політична воля найвищого керівництва країни.

Народний депутат вважає, що нагальною потребою є створення Державного комітету України з кінематографії і сподівається переконати в цьому найвище керівництво країни. На запитання, хто б мав цей комітет очолити, Гаврилюк відповив ухильно, проте дав зрозуміти, що він недарма займається цією справою так ретельно.

Точного терміну, коли проект „Українське кіно” побачать глядачі НТА, Андрій Левицький назвати не зміг, пообіцявши лише, що це станеться цього року. Основною проюлемою наразі є пошук реального інвестора, який погодився би фінансувати проект.

НТА володіє ліцензією на телемовлення на 57 каналі, який наразі, через брак власної телепродукції НТА, здебільшого використовує київська телекомпанія „Тоніс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *