ОСТАННІ НОВИНИ

Фундація Синапсис проводить навчальний семінар з проблем аутизму

|

З 7 до 12 березня на базі Благодійного фонду шпиталь ім. митрополита Андрея Шептицького фахівці з Осередку допомоги дітям з аутизмом Фундації СИНАПСИС (Польща) проводить навчальний семінар з проблем аутизму, повідомляється у прес-релізі організаторів семінару.

Як зазначено у прес-релізі, до програми семінару увійшли лекції з різних проблем, пов’язаних із проявами цієї недуги, огляд дітей з відповідним діагнозом та тих, у яких є підозріння на аутизм, укладання індивідуальних програм праці з цими дітьми, їх лікування, спеціальної дієти та навчання. До участі в семінарі залучено фахівців (медиків, психологів, педагогів), волонтерів (зокрема – студентів відповідних спеціальностей), але в першу чергу – батьків чи опікунів осіб з аутизмом.

З метою надання теоретичної і практичної допомоги українським колегам до Львова прибули спеціалісти з Варшавського Осередку допомоги дітям з аутизмом – др. Міхал Вронішевскі (психіатр, директор Фундації СИНАПСИС, в рамках якої діє Осередок), а також фахівці з надання різнопланової медичної і психологічної допомоги у випадках аутизму Ольга Сьвєжа, Йоанна Гроховска, Марія Ратайчак та Данута Мазій.

Аутизм – це недуга центральної нервової системи, причиною якої є ушкодження або погане функціонування головного мозку, що призводить до цілісного глибокого розладу розвитку дитини, а згодом і відчуження в суспільстві. Типовою проблемою, спільною для всіх аутичних осіб, є складність нав’язування ними контакту з іншими, навіть з найближчими до них особами, а також неможливість порозуміння з ними. Симптоми раннього дитячого аутизму добре помітні вже до трирічного віку. Незважаючи на численні дослідження, причини виникнення аутизму ще досі остаточно не вияснено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *