ОСТАННІ НОВИНИ

Презентували інформаційно-просвітницьку мережу протидії торгівлі людьми

|

Відбулася презентація нещодавно відкритої західноукраїнської інформаційно-просвітницької мережі протидії торгівлі людьми. Як повідомила під час зустрічі з журналістами координатор Західноукраїнського центру „Жіночі перспективи”, який власне ініціював цей проект, Олена Кальбус, мета проекту – створення мережі на базі консультаційних телефонів обласних, районних, міських центрів соціальних служб для молоді, 10 селищних і міських рад Львівщини та 9-ти громадських організацій.


Передбачається, що проект реалізовуватимуть у трьох прикордонних областях – Львівській, Івано-Франківській та Волинській. Загалом, за словами О. Кальбус, проект стартував у лютому і розрахований на рік.


„Після того, як протягом кількох років ми працювали над проектом попередження торгівлі жінками, ми зрозуміли, що баготьох бід не сталося б, якби люди були більше поінформовані” – наголосила О. Кальбус. Відтак, учасники цього проекту доводитимуть до людей інформацію про те, що може на них чекати за кордоном під час працевлаштування, інформуватимуть про випадки так званого рабства, у які нерідко потрапляють заробітчани, а також надаватимуть інформацію про те, куди можна звернутися за кордоном за допомогою, якщо вже потрапив у подібну ситуацію. Головне, що тепер вони спробують донести інформацію до людей з районів.

У рамках проекту працюватиме телефонна лінія 2962-962, куди можна звертатися з питань, пов’язаних із проблемами трудової міграції, який працюватиме з понеділка до суботи, з 10 до 18 години.

У районах проект реалізовуватимуть також за рахунок співпраці з обласним центром соціальних служб для молоді через його представництва у районах, яких, як повідомив представник обласного центру Богдан Мандзик, є 27.

Як зазначила голова Західноукраїнського центру „Жіночі перспективи” Любов Максимович, статистики скільки людей виїхало з найого регіону немає, але спостереження показують, що „на Львівщині практично з кожної третьої сім’ї хтось виїхав за кордон” – зазначила вона.

За даними ОБСЄ щороку жертвами тогрівлі людьми стають 800-900 тисяч осіб, понад 30% з яких – діти ма молодь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *