ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці розпочалось безстрокове пікетування міської ради

|

Близько 600-700 мешканців Трускавця сьогодні взяли участь у пікетування Трускавецької міської ради, яке оголошено, як безстрокове, пікетуючи вимагають припинити розбазарювання земельних ділянок. Організаторами пікетування стали міські організації партій, які входять до коаліції „Сила народу” – повідомив голова Трускавецької міської організації УНП Ігор Пілько.

„Міський голова нераціонально використовує міські ресурси – землю, майно” – зазначив Ігор Пілько. Зокрема, йдеться про те, що при вирішення питання про водозабезпечення міста, він включив у порядок денний сесії міської ради питання, яке не має до цього жодного відношення – про надання в оренду фірмою „Альфа-плюс” земельної ділянки площею 136 гектарів. До того ж ринкова вартість цієї ділянки становить 340 млн. грн., в той час, як проект реконструкції водопостачання, який пропонує ця фірма, передбачає інвестування 140 млн. грн. Ігор Пілько повідомив, що коаліція „Сила народу” домагається відміни рішення про передачу земельної ділянки, інакше в міста не залишиться перспектив розвитку – більше вільних земельних ділянок тут не має.

Міський голова Трускавця Лев Грицак наголосив, що опозиції не вдасться домогтися його відставки: „Мене підтримують 70-75% трускавчан, це дані соцопитування, яке проводила місцева організація „Батьківщини”, на виборах я отримав 76% голосів”. Він зазначив, що переважно в опозиції знаходяться люди, які свого часу програли вибори до рад різних рівнів, колишні працівники міської ради, які „прикриваючись політичними гаслами рвуться до влади”.

Лев Грицак має намір знову балотуватись на посаду міського голови, якщо такою буде воля мешканців міста. Він зазначив, що хоча багато зробив у місті, але залишаються незавершеними багато справ: „я не з тих, хто здається”.

Ігор Пілько зазначив, що Лев Грицак уникає спілкування з опозицією, більше того, всілякими силами протидіє її акціям. Зокрема під час пікетування міської ради з будинку міської ради через гучномовці було включено музику та відкрито рух автомобілів по вулиці, на якій їх рух заборонено. Так само міський голова організував „контрпікет” до якого були долучені працівники санаторію „Карпати”, головним лікарем якого він був до обрання міським головою. Саме пікетування проходило під бій барабанів, як це було на Майдані в Києві.

Ігор Пілько зазначив, що опозиція в Трускавці розуміє, що домогтися відставки Лева Грицака буде складно, хоча це питання зараз розглядається у Трускавецькому міському суді. Тому вони домагаються відміни рішення про передачу земельних ділянок, якщо цього не буде, домагатимуться відставки міського голови Лева Грицака.

У Трускавецькій міській раді є 34 депутати, з них 8 входять до депутатської групи „Сила народу”, яка є в опозиції до міського голови, натомість близько третини депутатів міськради є працівниками виконавчих органів, передає „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *