ОСТАННІ НОВИНИ

Пропонують створити "Комітети доступності" при Львівській міській раді

|

Громадське об`єднання Львівське обласне відділення Українського Фонду «Реабілітація інвалідів» запропонувала проект положення про «Комітети доступності» при Львівській міській раді, – повідомив координатор програми з бар’єрності Національної асамблеї інвалідів України Ярослав Грибальський.

«У різних країнах світу впродовж десятиліть існують дорадчі структури, до яких входять особи з особливими потребами, котрі виступають експертами з питань універсальної доступності міського середовища. Створення таких структур передбачено відповідною постановою уряду від червня 2003 року. Проте, поки що в Україні не розроблено відповідних положень», – зазначив Я. Грибальський.

Відповідно до міжнародної практики, програма передбачає особливості паркування в місті автомобілів людей з особливими потребами. Окремим розділом у програмі є транспортне обслуговування інвалідів. Зокрема, при заміні рухомого складу громадського транспорту необхідно закуповувати такі автобуси, тролейбуси, трамваїв, які надаються для перевезення пасажирів-інвалідів (з низьким рівнем підлоги, широкими дверима), а також створення міської служби перевезень людей з інвалідністю, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *