ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник провів особистий прийом громадян

|

Учора Петро Олійник провів особистий прийом громадян, під час якого прийняв понад 40 осіб зі Львова та населених пунктів Львівської області, повідомляє прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович. За даними прес-секретаря, аналогічне число громадян звернулася до керівника області щодо надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок інших видатків на соціальний захист населення, передбачених в обласному бюджеті на 2005 рік. Голова облдержадміністрації дав конкретні доручення керівникам профільних управлінь, щодо вирішення проблемних питань з котрими звернулися до нього мешканці області та м. Львова під час особистого прийому.

Протягом лютого 2005 року до облдержадміністрації надійшло 1207 звернень громадян, що на 287, або 23,8% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Особливо суттєво збільшилася кількість звернень від мешканців міста Львова, що становить 50% від загальної кількості.

Найчастіше громадяни зверталися з питань надання матеріальної допомоги, проблем функціонування комунального господарства, соціального забезпечення, законності та правопорядку. Найбільше таких звернень надійшло з м. Львова, Турківського, Миколаївського, Яворівського, Жидачівського, Сколівського районів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається тенденція до збільшення кількість звернень з питань комунального господарства, законності та правопорядку в містах Львові та Червонограді, Городоцькому районі.

Основною причиною зростання кількості звернень громадян є їх соціальна незахищеність, важкий матеріальним стан, незадовільна робота комунальних служб, проблеми, пов’язані з оплатою за комунальні послуги та прийняттям незаконних рішень судами. В переважній більшості авторами заяв є пенсіонери, багатодітні сім’ї, малозабезпечені громадяни, інваліди, учасники війни та бойових дій.

Згідно з проведеним аналізом звернень, що надійшли до голови облдержадміністрації, стан справ на місцях свідчить про неефективність заходів, вжитих керівниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Адже кожне третє питання, порушене громадянами у зверненнях, мало б вирішуватися безпосередньо на місцях. Це стосується в першу чергу Львівського, Стрийського, Самбірського та Червоноградського міськвиконкомів, Турківської, Кам’янка-Бузької, Яворівської, та Миколаївської райдержадміністрацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *