ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові рівень захворюваності на грип знову зріс

|

Станом на 9 березня 2005 р. згідно даних Українського центру грипу (УЦГ) рівень захворюваності на грип та ГРІ на 9 тижні у 10 контрольних містах порівняно з минулим тижнем зріс на 6,3% (зареєстровано 91264 хворих). Епідемія грипу спостерігалась у 5 містах. Про це «proUA» повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Епідемічний поріг був перевищений у 7 містах: у Вінниці – на 22%; у Києві – 17,3 %; у Дніпропетровську – на 14,7%; у Донецьку – на 2,4%, у Чернігові – на 37,2%; у Львові – на 6,2 %; у Сімферополі – на на 39,3 %. В інших 5 містах рівні захворюваності зросли на 1,9- 76,6%, хоча і не досягли епідпорогу.

Найвище зростання захворюваності протягом минулого тижня (у порівнянні з попереднім тижнем) спостерігалося у Запоріжжі – на 56,2%, та Дніпропетровську – на 44,4%

Серед дитячих вікових груп у трьох містах спостерігався спалах захворюваності серед школярів: у Дніпропетровську – на 160%, Сімферополі – на 60,8 та Чернігові – на 42,6%.

Введення позачергових шкільних канікул в містах уповільнило темп епідемічного процесу грипу. В містах, де пік епідемії пройдено, спостерігається поступове зниження захворюваності (Вінниця, Донецьк, Львів). У тих містах, де епідемія ще не була зареєстрована, захворюваність зростає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *