ОСТАННІ НОВИНИ

Народний союз “Українці!” за якнайшвидше виведення російських військ з України

|

Сьогодні прес-служба партії Народний союз “Українці!” оприлюднила заяву з приводу позиції міністра оборони України Анатолія Гриценка щодо базування в Україні Чорноморського флоту. Партія занепокоєна заявами пана Гриценка про повне виконання угоди з Росією до 2017 року і щодо стримування євроатлантичних ініціатив України щодо вступу до НАТО. Подаємо текст документа:

“Заява Народного союзу “Українці!”

Народний союз “Українці!” занепокоєний позицією міністра оборони України Анатолія Гриценка, висловленою ним в дискусії з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком щодо виконання угоди про базування Чорноморського Флоту РФ у Севастополі до 2017 року та стримування ініціатив щодо вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

На наше переконання, в обох тезах п.Гриценка та оприлюдненій ним згодом заяві, фігурують судження та аргументи епохи Леоніда Кучми. Саме вони активно експлуатуються тісно пов’язаними із колишньою владою кланами, які в розвитку євроінтеграційних настроїв та процесів в Україні вбачають виключно загрозу власним олігархічним інтересам, а не перспективи загального покращення добробуту українців, надійних гарантій їхньої безпеки.

Декларування Україною бажання вступити до НАТО чітко окреслює її невідступне прагнення послідовно і впевнено дотримуватися курсу на інтеграцію у цивілізовану світову спільноту. А це значить – піднімати життєві стандарти до загальноприйнятих у розвинутих країнах, гарантувати своїм громадянам дотримання їхніх прав і свобод, розвивати відносини з іншими країнами на Заході та Сході виключно на засадах пріоритету національних інтересів.

Народний союз “Українці!” вважає, що вступ України до НАТО є одним із вирішальних кроків, покликаних забезпечити її національні інтереси.Спекулятивне забарвлення мають намагання обґрунтувати незрозумілими “економічними інтересами” необхідність дотримання двосторонньої угоди про базування Чорноморського флоту Росії у Севастополі на період з 1997 по 2017рр. Ця угода була підписана режимом попереднього президента всупереч положенням ст.17 чинної Конституції, яка однозначно забороняє перебування та базування іноземних військ на території суверенної України. Роки існування баз ЧФ Російської Федерації довели не лише їх економічну збитковість для Криму. Загроза унікальній екологічній системі південно-західного узбережжя півострова, самовільне привласнення прибережних територій і пляжів, нагнітання міжнаціонального протистояння та формування сепаратистських тенденцій в регіоні, врешті – перебування в складі збройного контингенту Росії відверто наступальних підрозділів – сучасних десантних та малих ракетних кораблів, штурмової авіації, здатної нести тактичну ядерну зброю – ось далеко не повний перелік прямих внутрішніх і зовнішніх загроз національній безпеці, які отримала Україна в обмін на дружбу двох президентів та на зневажання ними верховенства норм Основного закону України.

Зважаючи на вищенаведене, Народний союз “Українці!” заявляє рішучий протест проти ігнорування міністром оборони стратегічних національних інтересів України. Ми вимагаємо від Президента України Віктора Ющенка, як гаранта Конституції та Верховного Головнокомандувача, підтвердити виконанням взяті ним перед виборами зобов’язання забезпечити неухильне дотримання Основного закону України, що, зокрема, передбачає негайне виведення іноземних військ з української території та ліквідацію їхньої інфраструктури.

Якщо нова українська влада не буде швидко і ефективно здійснювати заходи для забезпечення національної безпеки держави, зокрема, щодо виведення іноземних військ з нашої території, Народний союз “Українці!” ініціюватиме громадянські акції на підтримку норм Конституції України.

Прийнято Президією Політради Народного союзу “Українці!”

7 березня 2005 року

Київ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *