ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулась презентація польськомовного журналу “Ukraїna”

|

Презентація нового польськомовного журналу “Ukraїna” проходила сьогодні в Інституті розвитку міста. Головний редактор видання Орест Друль зазначив, що “Ukraїna” – це журнал вищого гатунку, розрахований на людей, що приймають рішення у Польщі, які займаються бізнесом, а відтак зобов’язані знати про Україну якомога більше.

Мета проекту, за словами видавців, допомогти польським інвесторам вдало вкладати кошти в економіку України.
Заплановано, що журнал виходитиме щомісяця, хоча наступне його число вийде приблизно через два місяці, що пов’язане із фінансовими труднощами на старті, адже видання наразі виходить за збитковою для видавців ціною – сім злотих за примірник. Початковий тираж – п’ять тисяч примірників.

Власне сам дизайн журналу, зроблений під керівництвом Володимира Костирка, дуже схожий на дизайн журналу “Місто”.
Журнал містить матеріали про економіку та політику України, нашу культуру та суспільство. Родзинкою цього номера, за словами пана Друля, має стати опитування українців про найвідоміших поляків, серед яких лідирує Анна Герман, в той час як поляки своїм найвидатнішим представником вважають Кароля Войтилу.

Розповсюджуватимуть журнал на території Польщі, ставку робитимуть на прикордонні воєводства та великі міста – Варшаву, Краків, Вроцлав тощо. В Україні його можна буде придбати лише у Львові і лише в одному кіоску на Площі Ринок.

В далеких планах видавці хочуть видавати журнал ще й англійською мовою, але для цього однозначно їм знадобиться підтримка держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *