ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Національного музею пікетували ЛОДА

|

Під стінами Львівської ОДА зібралося близько двадцяти працівників Національного музею, які протестують проти свого директора Тетяну Лупій. „Брехні-ні, Лупій – ні” – наголошують вони своїми плакатами. До пікетників вийшов заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, який повідомив, що голова Петро Олійник має намір зустрітися з працівниками Національного музею найближчим часом, щоби владнати ситуацію.


Т. Батенко зазначив, що це питання доведеться вирішити на рівні Міністерства культури. „Найближчим часом буде організовано зустріч на території Національного музею з головою ЛОДА, оскільки він важає, що це питання національної ваги і хоче особисто зустрітися з працівниками” – зазначив Т. Батенко.


На думку начальника управління культури ЛОДА Володимира Гаюка, для вирішення ситуації, що склалася в Національному музею має бути позиція Міністра культури. Він повідомив, що близько 90% працівників музею проти того, щоби Тетяна Лупій працювала на посаді директора. Оскільки вона доглядає малу дитину,то протягом трьох років є більше захищена законом, відтак їй пропонували стати заступником, але наразі вона відмовляється. В. Гаюк зазначив, що Лупій поставили директором Націанального музею трохи поспіхом, а працівники музею вважають, що з порушеннями. Відколи 16 грудня ВРУ прийняла рішення про надання музеєві офіційно статусу національного, постало питання про нового директора. Проте, за його словами, тоді юристи Міністерства культури, не зважаючи на рекомендації ЛОДА, переоформили всі необхідні документи про керівництво музеєм з Т.Лупій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *