ОСТАННІ НОВИНИ

У річку Щирку вилилося дизельне паливо

|

Черговий гідропосту в смт Щирець Пустомитівського району 26 лютого повідомив про появу на поверхні води в річці Щирка незначних плям нафтопродукту. За інформацією прес-центру ГУ МНС у Львівській області, вдалося з’ясувати, що нафтопродукт потрапив у річку та меліоративний канал у тому місці, де проходить магістральний нафтопродуктопровід №1, що на 161 км дочірнього підприємства „Прикарпатзахідтранс”.

Роботи з ліквідації наслідків виливу дизельного палива наразі тривають. Щоб ліквідувати наслідки забруднених дизпаливом ґрунтів, учора в районі працювали мобільні оперативні групи від Головного управління МНС України в Львівській області на чолі із заступником начальника ГУ МНСУ в Львівській області з питань реагування на НС та застосування сил полковником вн. служби Глобенком В.А.

До ліквідаційних робіт також залучено аварійно-відновлювальну бригаду ДП „Прикарпатзахідтранс”. Ведуться роботи по очистці території від забрудненого дизпаливом ґрунту та снігу. Обстежено 15 км р. Щирець.

Візуально сліди нафтопродуктів на поверхні води не спостерігаються. Державним управлінням екоресурсів у Львівській області відібрано проби води та ґрунту на вміст нафтопродуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *