ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може стати культурною столицею Європи

|

Львів, Донецьк чи Харків можуть стати європейською культурною столицею на рік. Про це йшлося на зустрічі віце-президента Парламентської асамблеї ОБСЄ, народного депутата України Ігоря Осташа з комісаром ЄС із зовнішніх відносин Бенітою Ферреро-Вальднер, повідомили „proUA“ у прес-службі фракції “Наша Україна”.

Ферреро-Вальднер відзначила, що їй особисто імпонує Львів. Зі свого боку, Осташ відзначив, що це має стати предметом для широкої громадської дискусії в Україні. “Багато ознак європейського міста має і Харків з його чудовою архітектурою, і Донецьк з його європейським балетом… Як правило, європейські культурні столиці не є адміністративними столицями держав”, – сказав Осташ.

Народний депутат має намір звернутися до Президента України з пропозицією визначити українські міста, що можуть претендувати на це звання на 2009 або 2010 роки.

Нагадаємо, що звання європейської культурної столиці щороку надається Євросоюзом одному місту, а з 2007 європейських культурних столиць буде по дві – одна буде розташована в країні-члені ЄС, а друга в іншій європейській країні. Цьогорічна європейська культурна столиця – ірландське місто Корк, а наступного року нею стане грецький Патрас. В 2007 європейськими культурними столицями будуть Люксембург і румунське місто Сібіу, а в 2008 – Ліверпуль (Велика Британія) і Ставангер (Норвегія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *